Blogi jatkuu taas

Hei pitkästä aikaa! Kesä ja alkutalvikin humahti niin vauhdilla ettei edes huomannut. Osaksi syytän mahtavia kelejä kesällä, osaksi uutta projektiani ja osaksi uutta seurustelukumppaniani. Mökkeiltyä ja saunottua tuli paljon. South Park festarin lisäksi tuli käytyä vielä Ilosaarirockissa ja DBTL:ssä käytyä, joten siltäkin osin kesä oli kunnossa. Loppukesästä sitten tapasin mielenkiintoisen daamin, jonka kanssa on tullut seurusteltua nyt useampi kuukausi. Aloitin tuossa alkusyksystä myös itseni sivistämisprojektin. Tuntuu että tässä on vuosien saatossa hieman jäänyt pimentoon maailman tapahtumista. Kaiken maailman tyhjänpäiväinen clickbait-uutisointi hyppii netissä silmille ja laadukkaiden artikkelien ja uutisten etsiminen käy melkein työstä. Lopulta päädyin aikamoisen lehtikattauksen tilaamiseen. Päivittäisestä uutisoinnista huolehtimaan tilasin Helsingin Sanomat. Syväluotaavista artikkeleista huolehtivat nyt viikoittain ilmestyvät Suomen Kuvalehti ja Time. Täytyy sanoa että kyllä tässä on kiirettä pitänyt lukea kaikki. Ei myöskään ihan halpaa lystiä ole, mutta tarjouksia metsästämällä sai hintaa laskettua ja esimerkiksi sekä Suomen Kuvalehdelle, että Timelle löytyi varsin hyvä lehtitarjous. Lehtien lisäksi Helsingin Sanomien tilaukseen sisältyi digijulkaisu, mutta Suomen Kuvalehdessä siitä olisi tarvinnut maksaa ekstraa. Eipä sille kauheasti tarvetta ole Suomen Kuvalehden kanssa. Ennemmin lukee jutut rauhassa sohvalla.
Maailman tapahtumista kartalla olemisen lisäksi projektiini kuuluu taiteen ja tieteen parempi ymmärtäminen. Taiteen osalta olen pitänyt tavoitteena kerran kuukaudessa käydä jonkin sortin taidenäyttelyssä ja perehtyä sen pääaiheisiin. Oikeastaan tämän osan aloitin jo hieman etukäteen ennen projektia, sillä kyllähän nuo kesän festarit menevät ilman muuta taiteen alle! Tieteen osalta olen tyytynyt Youtuben tarjontaan. Ei ehkä se kaikkein tieteellisin paikka, mutta maalikkona nyt tärkeämpää onkin se että asiat ovat esitetty kiinnostavalla ja selkeällä tavalla. Olen myös miettinyt matematiikan ja fysiikan tehtävien ratkaisemista, mutta toistaiseksi mielenkiinto ei ole aivan niin pitkälle riittänyt.

Mistäpä sitten revin kaiken ajan tähän? Noh, yllättävän paljon aikaa tuli kulutettua katsomalla televisiosta jotain mikä ei edes kiinnostanut. Karsinkin kaiken turhan katsomisen pois ja nykyään en avaa televisiota kuin varta vasten katsoakseni jotain seuraamistani sarjoista. Youtuben puolella tulee välillä hieman harhaudutta raiteilta, mutta sanoisin että sekin on parempi kuin yhdenkään Huutokaupan metsästäjien katsominen. Olen myös alkanut käyttämään työmatkaan tuhrautuvaa aikaa. Helsingin Sanomien digiversiota voi käydä aamun bussissa läpi ja kuulokkeiden kanssa Youtube-videoidenkin katselu onnistuu ongelmitta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *